ARIES Transilvania logo
  • Home
  • Ştiri
  • Studiul pieţei de IT în Cluj – Analiză comparativă naţională

Studiul pieţei de IT în Cluj – Analiză comparativă naţională

“Proiect realizat cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Cluj-Napoca”

ARIES Transilvania (Asociaţiei Română pentru Industria Electronică şi de Software – Filiala Transilvania) cu sediul în Bd-ul Nicolae Titulescu, nr. 4, Cluj-Napoca anunță finalizarea implementării proiectului „Studiul pieţei de IT în Cluj – Analiză comparativă naţională”.

Proiect a fost finanţat din bugetul local Cluj-Napoca în baza Legii 350/2005 şi a Regulamentului pentru regimul finanţărilor nerambursabile de la bugetul local, alocate pentru activităţi nonprofit de interes general şi a fost implementat în localitatea Cluj-Napoca.

Context: Dinamica pozitivă a sectorului IT, clasează Clujul printre primele județe ca și pol național de creștere în acest sector de activitate. Relevanța sectorului IT constă în implicațiile pe care le are asupra tuturor sectoarelor economice, fiind denumit industria suport care eficientizează, în primul rând furnizarea diferitelor servicii și industria etalon care activează toate sectoarele economice. Analizele arată potențialul de creștere al companiilor clujene din domeniul IT, iar utilizarea tehnologiei prezintă beneficii pentru cetățeni, facilitând conectarea cetățeanului cu instituțiile guvernamentale/instituțiile publice în toate domeniile importante ale vieții de zi cu zi: economic, administrativ, medical, cultural, educațional, ş.a.

Scopul acestui proiect a fost realizarea unui studiu de piață a sectorului IT din județul Cluj – industria principală, ambasadorul orașului nostru în țară și peste hotare. Acest studiu aduce o contribuție semnificativă la creștere vizibilității Clujului și creșterea interesului actorilor direct interesați de evoluția sectorului IT, în elaborarea strategiilor viitoare şi a deciziilor de acțiune, precum și analiza potențialului de inovare în rândul companiilor de IT.

Principalele activităţi au consta în: activităţi de cercetare / sondare a pieţei; activităţi de consultare a actorilor relevanţi; activităţi de elaborare a studiului de piață a sectorului IT; activităţi de diseminare a rezultatelor studiului.

Rezultatele proiectului:
  • realizarea studiului de piață a sectorului IT;
  • tipărirea a 2.000 de exemplare, pentru promovarea pe plan local, regional, național şi internațional.
Studiul va fi diponibil și online pe pagina: http://www.itstudy.ro/.

Detalii suplimentare puteţi obţine de la:

Nume persoană contact: Bianca Muntean
Funcție: Director Executiv
Tel. /Fax: 0264.430.520
E-mail: bianca.muntean@aries-transilvania.ro

Trackback from your site.