ARIES Transilvania logo

Târguri şi evenimente

Cluj Business Days

4-5 Iulie 2018

Cel mai important eveniment de business din Transilvania, Business Days, se întoarce la Cluj cu evenimente în premieră pentru antreprenori, manageri și directori de departamente dar și cu conținut premium livrat de peste 100 de speakeri din țară și din străinătate pe parcursul a două zile în care se vorbește business la Cluj.

Sondajele realizate la nivelul audienței arată că un eveniment Business Days generează un impact de peste 25 de milioane de euro în economia regională. Prin urmare, în 4 și 5 iulie, cei peste 700 de participanți așteptați la conferințe au ocazia să afle de la experți în diferite domenii de business cum să-și dezvolte afacerile eficient, cu ajutorul sfaturilor și a instrumentelor de business puse la dispoziție și cum să-și crească rețeaua de conexiuni, prin sesiuni de peste 12 ore de business networking cumulate. Zilele de conferințe se deschid și se încheie cu seminarii de dezvoltare personală, astfel încât cei prezenți vor afla cum să-și canalizeze productiv eforturile, să fie mai echilibrați, mai atenți, mai implicați, dar și cum să-și gestioneze finanțele și să devină mai buni comunicatori.EU – Asia Gateway 2018 – The 4th Transylvanian International Clusters Conference

17-18 Mai 2018

Suntem bucuroși să vă anunțăm ca “EU-Asia Gateway 2018 – The 4th Transylvanian International Clusters Conference” s-a desfășurat în Cluj-Napoca, România, între 16-18 Mai 2018.

EU – Asia Gateway 2018 – The 4th Transylvanian International Clusters Conference este un eveniment anual care a rezultat din necesitatea de a creea proiecte inovative comune, cu un impact major asupra comunității, dar totodată,și a industriilor din care membrii fac parte. Conferința a reunit peste 300 de participanți, atât din Romania, cât si din strainătate.

Conferința a adus impreună parteneri din Europa și Asia, precum clustere si companii cu interese în următoarele domenii: ITC, bioeconomie, agricultura, producția de mobilă, industrii creative sau turism.

In contextul menționat anterior, Northern Transylvania Clusters Consortium este o importantă asociație din Romania, în ceea ce privește generarea proiectelor si asigurarea mediului economic, ce are ca scop promovarea modelului de colaborare intercontinental, aducând astfel în prim-plan provocările globale.

Prezentările conferinței au facut referire la conceptele Open Innovation 2.0, unde, împreuna cu actorii triunghiului cunoașterii (companii, universități și administrația publică), au fost implicati si cetatenii.EO ClimLab Workshop – #Maps and Travel

EO ClimLab Romania are ca scop stimularea dezvoltării de noi servicii și produse bazate pe utilizarea datelor deschise oferite de către Agenția Europeană Spațială.

Cu ajutorul evenimentelor precum # Maps & Travel ne propunem să transmitem către toți cei interesați de Earth Observation (Observarea Pământului) know-howul de utilizare a acestor date și identificarea direcțiilor de utilizare a acestora.

Împreună construim o comunitate inovativă și prietenoasă cu mediul aproape de casă.

Filmul de prezentare al evenimentului il puteti accesa AICI


Transylvania MegaHack

ARIES Transilvania este co-organizator al Transylvania MegaHack, eveniment ce va avea loc în perioada 4-5 noiembrie la ClujHUB.

Creat pentru cei cărora le place să rezolve probleme prin soluții inventive, Transylvania MegaHack este un eveniment în care programatori, ingineri, testări, freelanceri, studenți sau angajați pasionați de IT dezvoltă împreună soluții pentru a crea un adevărat HUB de tehnologie în Cluj-Napoca!

Timp de peste 30 de ore ei vor avea misiunea de a răspunde unor provocări lansate de companii și organizații, provocări reale cu care acestea se confruntă și pentru care caută cele mai bune soluții.Gala Transilvania Tech Industry Awards

ARIES TRANSILVANIA, a organizat în data de 2 noiembrie 2017, Gala Transilvania Tech Industry Awards în colaborare cu Centrul StartUp Transilvania, BRD, Primaria Cluj-Napoca. Alți parteneri implicați direct sunt: Tetarom – Tetapolis, Vitrina Advertising, ClujHUB, Microsoft, IBM.

 

Câștigătorii din acest an sunt:

 

1. Transilvania tech young entrepreneur of the year – Art Dynasty

2. Transilvania tech entrepreneur of the year – Evozon, Gabi Crețu

3. The tech startup of the year in Transilvania – Dollarbird SRL

4. The most innovative tech product company – Life is Hard

5. The best e-Government solution – Indeco Soft

6.The best Smart City involvement – ZONIZ by Global e Business Solutions

Premiul special al juriului: NTT Data


Smart City Forum

ARIES Transilvania a fost co-organizator al Tech Fest Smart City Forum, în data de 2 noiembrie 2017, ora 16:30, la Liberty Technology Park.

Forumul a fost organizat sub forma unei mese rotunde pentru a dezbate rezultatele și concluziile din cadrul conferinței Open Innovation 2.0, lansând astfel cea de-a doua ediție a Innovation Dialogue.

Acest eveniment si-a propus să promoveze Clujul ca un ecosystem inovativ care poate crea legături între diferiți actori cheie prin intermediul IT&C și nu numai.

În acest context, am organizat acest schimb de idei inovative și dezvoltarea ideii de ”Unleashing innovation and building ecosystems as a service”.Digital Romania Intenational Forum Startups in 4.0 Industries

Digital Romania International Forum II — “Startups in 4.0 Industries”, este un evenimentul organizat de Smart Everything Everywhere și va avea loc la București, în perioada 31 octombrie – 1 noiembrie 2017.

Acesta reunește lideri din industrie, antreprenori și investitori, decidenți europeni, autorități și reprezentanți ai mediul academic, cu scopul de a găsi soluții prin care România să contribuie și să beneficieze, la nivel european, de transformarea digitală a industriei, economiei și societății.

Pentru mai multe informatii, consultati comunicatele de presa: 23 Octombrie –Digital Romania International Forum II – Comisia Europeana si 27 Octombrie — Digital Romania International Forum II — Dacian Ciolos


Going Global-Business without Borders

Discover why the United States is the top investment destination

Nu există doar un motiv pentru care investitorii aleg Statele Unite-de la mediul business-friendly si calitatea vieții crescută, tehnologie avansată, lanțuri de servicii și produse ori provizii, la factorii legați de infrastructură și forța de muncă. Diversitatea și deschiderea națiunii sunt cu adevărat ceva ce permit afacerilor și industriilor din alte țări să-și găsească un loc pe piață și să se dezvolte.

Companiile care investesc în Statele Unite, indiferent de domeniu, câștigă avantaje competitive de la una dintre cele mai deschise piețe din lume. Statele Unite se poziționează în mod constant pe cele mai înalte locuri la nivel internațional datorită ușurinței cu care își poți dezvolta afacerea dar și datorită competitivității.

Asigurată de un mediu în care dezvoltarea de noi business-uri este la ordinea zilei, cultura de business în SUA încurajează afacerile libere și competiția-indiferent de naționalitate.

SUA găzduiește cea mai dezvoltată, fluidă, flexibilă și eficientă piață economică din lume. O varietate foarte diversificată de surse de finanțare-de la bănci și investitori până la angel investors-permit dezvoltarea, creșterea și inovarea companiilor, acestea având un avantaj considerabil.Hacking Health Hackaton

ARIES Transilvania va participa la Hacking Health Hackathon, un hackathon pe teme de sănătate organizat de către colegii noștri de la Smart Everything Everywhere (SEE) (inițiatorii GovITHub) împreună cu echipa de la Johnson & Johnson România pe 28-29 octombrie.

În cadrul Hacking Health Hackathon se vor aduce împreună profesioniști din domeniul sănătății, dezvoltatori și arhitecți de software, studenți şi tineri antreprenori din domeniul IT, care vor căuta ca împreună să genereze idei inovatoare și soluții software, aplicații și platforme cu impact asupra îmbunătățirii stării de sănătate a populației.

La finalul Hacking Health Hackathon, participanții vor fi invitaţi să prezinte prototipurile construite sau concepute să răspundă unor nevoi specifice ale sistemului de sănătate din ţara noastră. Vor fi alese trei echipe câștigătoare care vor primi fiecare câte 5.000 de dolari fonduri pre-seed pentru a-și dezvolta soluțiile și aplicațiile inovatoare pe parcursul următoarelor luni.

Selecția participanților se va face în baza a 3 criterii: calificări profesionale și aptitudini tehnice, ideea de proiect transmisă odată cu aplicația, și interesul pentru domeniul e-health și/sau al sănătății.

Pentru a vă înscrie în competiție, completați formularul următor: http://health-hackathon.see40.org/home/inregistrare/?rmcb=1505211921;Conferința ”Imagistica din sateliți și reducerea schimbărilor climatice”

16806869_978660238936092_7637010474459991827_n

ARIES Transilvania a participat în data de 6 aprilie 2017 la Conferința ”Imagistica din sateliți și reducerea schimbărilor climatice”, conferință ce a avut loc la Baia Mare.

Schimbările climatice reprezinta un eveniment global care are impact asupra tuturor comunităților. Biodiversitatea, agricultura, sivicultura sunt expuse riscului. Agenția Europeană Spațială deține instrumentele necesare (sateliții), care sunt capabile să înțeleagă, să atenueze și să se adapteze la schimbările climatice pentru a putea proteja pădurile, biodiversitatea și mediul la nivel general.

EO ClimLab dorește să ofere oportunitatea de a studia, învăța și înțelege despre datele ESA și să dezvolte capacități profesionale și antreprenoriale, pentru a putea înființa noi afaceri sau pentru a se implica în ceva cool!

Ești interesat să înveți mai multe despre schimbările climatice și de modurile în care se folosesc datele din sateliți pentru atenuarea schimbărilor climatice? Te așteptăm!

 • rsz_img_3315
 • rsz_1img_3346
 • rsz_img_3307
 • rsz_img_3309
 • rsz_img_3330
 • rsz_img_3337
 • rsz_img_3338
 • rsz_img_3343
 • rsz_img_3347
 • rsz_img_3356
 • rsz_img_3352


Accesarea Granturilor Europene – inovare și noi tehnologii

17309114_1922621681300522_5070510190175307900_n

ARIES Transilvania organizeaza in data de 28 martie un workshop pe tema Accesarii Granturilor Europene – inovare și noi tehnologii, cu participarea domnului europarlamentar Victor Negrescu.

Domnul Negrescu este europarlamentar roman, castigator al MEP Awards la categoria Agenda Digitala. Experienta vasta in domeniul inovarii si accesarii graturilor europene, precum și numeroasele proiecte pe care le-a coordonat în cadrul Parlamentului European pe aceste subiecte vor aduce un aport de valoare acestui eveniment.

Evenimentul este adresat firmelor de IT, precum si firmelor de inovare din toate celelalte domenii de activitate.

ARIES Transilvania este membră in rețeaua Enterprise Europe Network. Scopul Enterprise Europe Network este de a ajuta întreprinderile mici şi mijlocii să îşi dezvolte potenţialul de inovare, să identifice potenţiali parteneri străini şi să le sensibilizeze cu privire la politicile Comisiei: ceastă inițiativă oferă susținere și consultanță antreprenorilor, fiind cea mai mare rețea care sprijină IMM-urile din lume: https://aries-transilvania.ro/bisnet/

Formatul evenimentului: prezentări urmate de dezbatere Ora inceperii: 10.00 Durata: 1h30 Locatia: Sala de Sticlă, Primăria Cluj-Napoca.

Va rugam sa confirmati prezenta la adresa: aries.transilvania@gmail.com pana cel tarziu joi, 23 martie, ora 16.00.Hannover Messe 2017

hannover

În perioada 24-28 Aprilie 2017, ARIES, împreună cu FEPA-CM, organizează participarea membrilor noștri la târgul Hannover Messe în cadrul halei “Industrial Automation” sau “Digital Factory”, în funcție de opțiunea dumneavoastră. Profilul delegației este de automatică, electronică și software. Participarea delegației române este sprijinită de către MECRMA în formatul pe care îl cunoașteți deja Numărul maxim de participanți va fi de 10 firme.

Pentru mai multe informatii: www.hannovermesse.de


CeBIT Hannover 2017

ceBit

În perioada 20-24 Martie 2017, ARIES (Asociația Română pentru Industrie Electronică și Software) participă la CeBIT în Hanovra Germania, o expoziție de IT&C apreciată ca fiind cel mai mare eveniment anual din domeniul tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor. Participarea la acest târg oferă companiilor care activează în industria de profil posibilitatea de promovare a produselor și soluţiilor software, de identificare a noilor oportunităţi de afaceri şi colaborare cu parteneri străini în diverse proiecte.

Pentru mai multe informatii: www.cebit.de


OSCE Chairmanship Business Conference

OSCE2017

Avem placerea sa va invitam sa participati la conferinta si sesiunea de matchmaking din cadrul OSCE Chairmanship Business Conference care va avea loc in data de 25 ianuarie 2017 Viena.

Principalele teme:
 • Tehnologii ecologice | Noile tehnologii de mediu
 • TIC – Cheia spre productivitate
Agenda conferintei o aveti la acest link: OSCE AGENDA. Inregistrarea la sesiunea de matchmaking o puteti face aici: OSCE Chairmanship Business Conference.


TechIndustry Awards-17 Noiembrie 2016

1. Cel mai important program educational in tech Nominalizati: Academy Plus, Școala Informală de IT Yonder, Altom Castigator: Școala Informală de IT 2. Cea mai buna solutie de e-guvernare Nominalizati:Arxia, Younify, Indeco Soft Castigator:Indeco Soft 3. Cele mai inovative activitati in tehnologie Castigator: SDL Language Weaver 4. Cea mai buna initiativa de CDR Nominalizati:Betfair Romania Development, Fortech, Imprezzio Global Castigator:Betfair Romania Development 5. Cele mai bune practici de Smart City Nominalizati: ZONIZ by Global e Business Solution, Control Data Systems, Indeco Soft, Parking Plus Castigator:ZONIZ by Global e Business Solution 6. Cea mai activa companie in sens de produse Castigator:Life is Hard 7. Cel mai promitator start-up Nominalizati: Younify, SmartDreamers, Urby, eOkey.ro, Smart acces box Castigator: Younify 8. Start-up-ul tech al anului Nominalizati: BlugentoPony, Blugento, Fast Order, Urby – Sibiu, Moqups, Younify, Axo Suits Castigator:Blugento 9. Cel mai inovativ produs tech Nominalizati:Younify, Life is Hard, Calendis  by Evozon Systems, Craft Communication sollution Castigator:Craft communication sollution 10. Cea mai semnificativa evolutie a unui Centru ITO Nominalizati:Accenture, Endava, Emerson, Accesa Castigator:Accenture 11. Femei in Tech Award Nominalizati:Monica Jiman-Pentalog Paula – Betfair, Maria Metz – NTT Data, Ioana Suta Castigatori:Maria Metz, NTT Data 12. Tineri antreprenori in tech Nominalizati:Andrei Roth – RECOGNOS, Eric Barna – Life is Hard Castigator:Andrei Roth – RECOGNOS 13. Cea mai impresionanta dezvoltare Castigator:Fortech


CeBIT 2015: 16 – 20 Martie 2015, Hanovra, Germania

CeBIT logo
Cel mai mare târg internațional de IT și tehnologia calculatoarelor din lume, CeBIT 2015, se va organiza în perioada 16-20 Martie. Cuvântul cheie al anului 2015 va fi “d!conomy” prin care CeBIT 2015 se adresează mediului digital ce ne conturează tot mai puternic mediile de lucru şi vieţile personale. Big Data, cloud computing, mobile access precum şi problemele legate de securitate în interrelaţie crescută au impact tot mai mare în business şi societate. La eveniment se aşteapta paticiparea tuturor actorilor din domeniul ITC. ARIES Transilvania este unul dintre cei mai importanţi susţinători ai mediului de afaceri ce asigură suport în participarea la acest mare eveniment. Pentru mai multe detalii, ne puteţi contacta la aries-transilvania@gmail.com sau tel. 0264.430.520. Mai multe detalii


Mobile World Congress 2015, 2 – 5 martie 2015, Barcelona

Mobile World Congress Barcelona
ARIES Transilvania va susţine prezenţa firmelor românești la cel mai important eveniment de profil în domeniul comunicațiilor mobile, în perioada 2 – 5 Martie 2015 la Barcelona. Ediția 2015 a Mobile World Congress va reuni lideri din industrie, vizionari și inovatori pentru a explora tendințele care vor da formă domeniului în anii următori. În funcție de tipul de segment selectat, participanții pot profita de numeroasele componente care alcătuiesc acest eveniment de vârf:
 • O conferință de clasă mondială de leadership care va oferi soluții vizionare și posibilitatea participării la mese rotunde;
 • O expoziție de produse de ultimă oră și tehnologii oferite de peste 1.900 de expozanți;
 • Cel mai bun loc din lume pentru cei care caută oportunități de business din industria de comunicații mobile, crearea de dealuri si networking;
 • App Planet, Centrul Universului Aplicațiilor Mobile, unde comunitatea iubitorilor de aplicațiile mobile se adună pentru a învăța, socializa și intra in contact cu cei care inovează;
 • Programul Global Mobile Awards, unde are loc recunoașterea inovării și realizărilor din industrie.


Târgul ELECTRONICA 2014

electronica Fair
În perioada 11-14 Noiembrie 2014 la Munchen se desfășoară cea de-a 26-a ediție a târgului internațional pentru componente, sisteme și aplicații electronice. Acesta adună laolaltă importanți producători, furnizori de servicii și distribuitori în domeniul electronicii, anume: Electronice Automotive, Electronice Industriale, Wireless, Electronice Medicale și sectoarele MEMS. Pentru mai multe detalii ne puteţi contacta prin e-mail la aries-transilvania@gmail.com sau tel. 0264.430.520.


Cluj Innovation Days

ClujIT-Innovation-Days
ARIES Transilvania este co-organizator al evenimentului Cluj Innovation Days 2014, forumul de ITC organizat anual în Cluj-Napoca pentru facilitarea interacțiunii dintre membrii mediului de business românesc precum şi al acestora cu autoritățile publice, având ca focus principal inovarea.


Mobile World Congress 24-27 Februarie 2014, Barcelona

Mobile World conference 2014
În intervalul 24-27 februarie a avut loc la Barcelona Congresul Mondial al Telefoniei Mobile (Mobile World Congress), cea mai prestigioasă manifestare a industriei de profil la nivel mondial. În contextul dezvoltării si diversificării fără precedent a industriei telefoniei mobile la nivel mondial, evenimentul a oferit membrilor companiilor de telefonie mobilă și ai industriei de software care au participat la Congres oportunitatea de a-și prezenta oferta, de a se pune la curent cu cele mai noi dezvoltări tehnologice și de a participa la sesiuni de networking care au analizat atât viitoarele arii de dezvoltare ale acestei industrii, dar și posibilități excepționale de încheiere a unor parteneriate și a unor contacte de afaceri durabile cu reprezentanți din toată lumea. Agenda Congresului a cuprins atât sesiuni plenare, cât și sesiuni de lucru specializate pe domenii extrem de importante pentru reprezentanții industriei telefoniei mobile, electronice și de software, precum: viitorul comunicațiilor, analiza datelor, rețelele inteligente, ultimele tehnologii în materie de telefonie mobilă, metodele de e-payment și e-commerce, piețele de desfacere și multe alte subiecte de interes. Având susținere guvernamentală, Asociația Română pentru Industria Electronică și Software (ARIES-Timișoara) a fost responsabilă cu participarea României la acest Congres. ARIES, cea mai influentă organizație creată pentru industria IT&C din România, cu 4 filiale zonale la Timișoara, Brașov, Cluj și Craiova, este considerată cea mai mare asociație de acest gen din sud-estul Europei, iar în prezent este cea mai importantă și credibilă sursă de informație pentru comunitatea de business IT&C. Cele 14 companii care au reprezentat la cel mai înalt nivel România la Congresul Mondial al Telefoniei Mobile sunt: Arobs Transilvania Software, Codespring, IT Six Global Services, Medianet Group, Renovatio IT Solutions, RINF Outsourcing Solutions, Ropardo, Simartis Telecom, SimPlus, Lasting Software, Transilvania Software, Allview, Appscend și XL Team.