ARIES Transilvania logo

REFLOW

Reflow este un proiect prin care se dorește transformarea metabolismului urban prin analizarea fluxurilor de materiale și co-crearea de strategii durabile în industrie,cu scopul de a co-proiecta orașe circulare regenerative. REFLOW creează instrumente de vizualizare a datelor pentru a permite monitorizarea și optimizarea continuă a proceselor metabolice urbane și intervenția rapidă. Interesul constă în găsirea celor mai viabile soluții care pot fi implementate în acest sens.

Cluj – Napoca este unul din cele 6 orașe pilot alături de Amsterdam, Berlin, Milan, Paris și Vejle în care se vor crea soluții circulare și regenerative la nivel de afaceri, guvernare și cetățeni. În Cluj – Napoca, Aries Transilvania lucrează cu Primăria Municipiului Cluj – Napoca și Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Tehnologii Izotopice și Moleculare pentru a defini o posibilă strategie de îmbunătățire a eficienței energetice și de a urmări adoptarea rapidă a tehnologiei cu emisii scăzute de carbon printr-o platformă online care încearcă să unească administratorii locali, comunitățile și furnizorii de servicii energetice.

Pentru a atinge acest obiectiv au fost organizate ateliere în care membrii clusterului și autoritățile publice locale au fost invitați să găsească cele mai potrivite soluții pentru comunitatea locală. Următorul obiectiv este dezvoltarea unei platforme care să ajute cetățenii și companiile să crească gradul de conștientizare cu privire la consumul de energie. Platforma inovatoare va permite membrilor Aries Transilvania să dezvolte aplicații de monitorizare a eficienței energetice pe baza datelor colectate pe platformă, care pot fi testate la nivel local și ulterior comercializate la nivel european.

REFLOW este un proiect finanțat de UE Orizont 2020 (Acordul de grant nr. 820937) implementat în perioada iunie 2019 – mai 2022.

www.reflowproject.eu

Trackback from your site.