ARIES Transilvania logo
  • Home
  • Ştiri
  • La intersecția dintre Blockchain și sectorul de dezvoltare durabilă: un eveniment inedit dedicat domeniului va avea loc, în premieră, în România

La intersecția dintre Blockchain și sectorul de dezvoltare durabilă: un eveniment inedit dedicat domeniului va avea loc, în premieră, în România

Scena industriei IT din România va găzdui, în premieră, un eveniment inedit dedicat tehnologiei Blockchain. Acesta se va axa pe soluțiile inovatoare oferite de blockchain în sectorul de dezvoltare durabilă, primul eveniment din acest domeniu care se desfășoară în Europa de sud-est.

Blockchain, una din cele mai cunoscute tehnologii care a apărut grație criptomonedei Bitcoin, este percepută ca având un potențial imens de a inova, aplicabil în numeroase domenii. Totuși, mulți încă se mai întreabă dacă această tehnologie chiar este capabilă să transforme sectorul de dezvoltare durabilă, de la educație la sănătate și agricultură.

Forumul “Tehnologia Blockchain și Sectorul de Dezvoltare Durabilă” își propune să plaseze dialogul între participanți dincolo de afirmațiile promițătoare și să evalueze potențialul real al acestei tehnologii, raportat la problemele cele mai actuale din sectorul de dezvoltare durabilă: remitențele, managementul lanțurilor de aprovizionare, practicile de vot, contractele smart, titlurile de proprietate pentru terenuri, stocarea dosarelor medicale și multe altele.

Evenimentul își propune să adune la un loc persoane angajate în aspectele teoretice, dar și practice ale domeniului, influenceri în tehnologiile Blockchain, delegații ale Băncilor de Dezvoltare și altor organizații internaționale, precum și reprezentanți ai autorităților și factorilor de decizie din Europa de sud-est.

Forumul va avea loc pe data de 7 Noiembrie și se va desfășura în orașul Cluj. Organizatorul evenimentul este DevelopmentAid, iar partenerul local – ARIES Transilvania.

Despre DevelopmentAid

Organizația DevelopmentAid este lider pe piața serviciilor informaționale din lume și activează în domeniul dezvoltării durabile, oferind informații relevante celor mai mari companii de consultanță, companiilor de inginerie, instituțiilor financiare și organizațiilor non-guvernamentale de pe toate continentele.

Despre ARIES Transilvania

ARIES Transilvania (Asociaţia Română pentru Industria de Electronică şi Software) este cea mai mare şi influentă organizaţie creată pentru industria IT&C din România, dar și cea mai mare asociaţie din domeniu din sud-estul Europei. Partener al autorităților centrale și locale românești, ARIES Transilvania a devenit simbolul dezvoltării durabile a societății informaționale.

Trackback from your site.