ARIES Transilvania logo

DIH²

  DIH² este un proiect Orizont 2020 ce crede în puterea roboticii de a transforma capabilitățile de producție ale întreprinderilor mici și mijlocii și de a susține creșterea economică a statelor membre. Proiectul facilitează conexiunile ce permit producția agilă pentru satisfacerea cerințelor piețelor dinamice în care schimbarea organizațională și transformarea digitală reprezintă surse autentice de avantaj competitiv.   Proiectul este finanțat prin programul de cercetare și inovare Orizont 2020 al Uniunii Europene, sub acordul de grant nr.  824964.   Cu aspirația de a construi o rețea pan-europeană care să faciliteze și accelereze schimbul de cunoaștere și tehnologie între Centre de Inovare Digitală cu focus pe robotică, proiectul își propune să crească Rețeaua Europeană de Centre de Inovare Digitală de la 26 la 170 de centre până în 2022. Acestea vor facilita absorbția de tehnologie robotică de ultimă generație în cadrul EU în câmpul producției agile.   Proiectul urmărește :
  • să mărească rentabilitatea soluțiilor avansate de robotică
  • să crească piața de robotică
  • să genereze capacitate de inovare pentru maximizarea productivității și optimizarea în câmpul agilității pentru mai mult de  300.000 de IMM-uri și întreprinderi cu capitalizare medie în statele UE 
Scopul ultim al DIH² este să instituie o rețea sustenabilă de centre de inovare digitală robotice, cu unelte și proceduri care să faciliteze comercializarea și absorbția pe scară largă a producției agile de către IMM-uri și întreprinderile cu capitalizare medie.   Vor fi disponibile finanțări nerambursabile de până la 248.000 €/propunere prin două apeluri direcționate către IMM-uri din domeniul producției cu până la 500 de angajați și cifra de afaceri de maxim 100 de milioane de euro, precum și furnizorilor de tehnologie și integratorilor de sisteme, specializați în transferul de tehnologie sau integrarea utilizatorilor finali   În cadrul primului apel de proiecte au fost depuse aplicații de șase consorții din România. Aplicanții au fost consiliați în procesul de matchmaking și scriere de proiect de echipa Aries Transilvania.  

Trackback from your site.