Conferinta-Open-Innovation-2.0 – 2017
Ediţile anterioare ale conferinţei au avut loc la Dublin de două ori, la Espoo şi Amsterdam. Ediţile anterioare ale conferinţei au avut loc la Dublin de două ori, la Espoo şi Amsterdam.
În acest an, tema generală a conferinţei este Open Innovation 2.0: The Platform for Digital Innovation. În cadrul evenimentului sunt împărtăşite exemple de bune practici de la nivel operaţional şi strategic cu cel mai bun posibil impact pozitiv asupra reînnoirii industriei și societății.
Această conferinţă îşi doreşte să iasă din tipare printr-o abordare atipică şi pragmatică şi să ofere soluţii concrete la provocările societale şi economice.
Obiectivul principal al ediţiei din acest an al Conferinţei Open Innovation 2.0 îşi îndreaptă atenţia asupra poveştilor de succes, precum şi promovarea proiectelor colaborative între diferiţi actori ai ecosistemul regional şi local de inovare. Astfel, toate părțile implicate se vor concentra pentru a pune bazele politicilor de inovare viitoare și a stabili acțiunile concrete din perioada următoare pentru o dezvoltare sustenabilă.
Conferinţa este organizată de DG CONNECT – Comisia Europenă, Grupul de Strategie şi Politici în Domeniul Inovării Deschise (OISPG) şi Comitetul European al Regiunilor, în colaborare cu Primaria Cluj-Napoca, ARIES Transilvania şi alţi actori relevanţi ai ecosistemului regional de inovare.
La eveniment vor participa peste 400 de participanţi: factori de decizie politică, specialişti în domeniul inovării, clustere din toate domeniile de activitate, companii din toată Europa, precum şi alţi actori interesaţi de această temă.
Conferinţa Open Innovation 2.0 va aduce mai aproape de regiunea noastră noile concepte în materie de inovare, concentrându-se asupra provocărilor viitorului. De asemenea această conferinţă va constitui o oportunitate perfectă pentru a prezenta potenţialul de dezvoltare în domeniul tehnic şi al inovării pe care oraşul nostru îl are.
Inovarea deschisă este o componentă a Sistemului de Inovare European, în care toate părțile interesate trebuie să se implice și să creeze interacțiune, să coaguleze idei într-un mod original în cadrul ecosistemelor de inovare, iar în conceptul 2.0 cetăţenii joacă un rol foarte important.
Conferinţa va fi precedată în perioada 10 – 11 iunie 2017 de Innovation Dialogue, un eveniment care aduce împreună oameni din diferite țări, medii și din diverse domenii cu scopul de răspunde provocărilor din lumea reală prin abordări inedite.
În cadrul Innovation Dialogue vor fi prezenți tineri pasionați de inovație, care vor concura, cu sprijinul unor mentori, pentru a obține marele premiu al ediției, care va fi ulterior prezentat în cadrul conferinței.
Pentru a adăuga valoare evenimentului, în data de 12 iunie, Consorţiul Clusterelor din Transilvania va organiza un eveniment de matchmaking pentru clustere, parcuri industriale, companii, universităţi pentru a discuta proiecte de cooperare inovative. În aceeași dată vom organiza pe baza unei colaborări bilaterale, Korean-Romanian Business Workshop.
Pentru a vă înregistra și pentru mai multe detalii, dați click AICI
Pentru mai multe detalii: oi2clujnapoca@aries-transilvania.ro
|
Trackback from your site.